Hüvelyes ruha
Tartalom
 1. profik
 2. Kinek alkalmas?
 3. Hol megfelelő?
 4. Klasszikus tokos ruha
 5. Csipkével
 6. Ujjjal
 7. Gallérral
 8. Nyakvonal
 9. Hossz
 10. Népszerű színek
 11. Divat trendek
 12. Mit vegyek fel?
 13. Hogyan egészítsük ki a megjelenést: kiegészítők és ékszerek
 14. Cipők

Az elegáns, szigorú, de egyben szexi tokos ruha igazi forradalmat hozott a divat világában. Az első világháború után, amikor az európai országok gazdasága érezhetően megrendült, rendkívül ésszerűtlennek tűnt több méter drága anyagot pazarolni egy ruhára. Éppen ezért a dús, többrétegű ruhákat felváltották az egyszerű, lakonikus modellek.

Irodai tokos ruha

Nagyon kevés anyagra és minimális munkára volt szükség ezeknek a ruháknak az elkészítéséhez. Az újdonság a divatos nők számára nemcsak gazdaságosnak, hanem hihetetlenül kényelmes és gyönyörű ruhának is tűnt, így a hüvelyes ruha gyorsan népszerűvé vált a világ számos országában.

profik

 • A tokos ruha egyik kétségtelen előnye, hogy sokféle fiatal hölgyen jól mutat. Ennek a ruhának nincsenek szigorú kor- és felépítési korlátozásai. Vékony és gömbölyded, fiatal lányok és tekintélyes hölgyek – minden bizonnyal mindegyikük kap egy tokos ruhát.
 • Egyetlen tokos ruha alapján sokféle megjelenést hozhat létre - az üzletitől a romantikusig. Csak cipőt és kiegészítőt kell cserélni.
 • A "hüvely" stílusú ruha olyan ruha, amely szinte mindenhol megfelelő lesz. Ebben megjelenhet a munkahelyén, este pedig moziba vagy buliba mehet - nem kell ruhát váltania.

Kinek alkalmas?

A bodycon ruha sokféle testtípushoz alkalmas.

Az öltözék helyesen megválasztott színével, mintával és díszítőelemekkel kijavíthat néhány hiányosságot, például:

 • ha aggódik a kis mellek miatt, a ruha míderén lévő fodrok vagy fodrok segítenek térfogatot adni ennek a testrésznek;
 • a túl keskeny csípő egy kicsit szélesebbé tehető, ha a szoknyán peplum vagy kis drapériás ruhát választunk;
 • A ruha vízszintes lapos felülete vizuálisan alacsonyabbá és teltebbé teszi, a függőlegesek pedig éppen ellenkezőleg, nyújtják és szűkítik az alakot;
 • a magas lányoknak ajánlott klasszikus hosszúságú hüvelyes ruhát viselni, vagyis a térd közepéig, a miniatűr lányoknak pedig - vágott modelleket.

Hol megfelelő?

A tokos ruha nagyon praktikus ruhadarab. Ha mozgalmas nap előtt áll, nyugodtan vegye fel ezt a ruhát reggel.

A tokkal ellátott ruhához nem csak a klasszikus sarkú cipő illik, hanem a lapos talpú cipők is, például balettcipők vagy fűzős cipők. Ezért ebben az esetben kényelmesen fogja magát vezetni vagy sétálni a városban.

Egy egyszerű, elegáns tokos ruha még a szigorú irodai öltözködési kódot is megengedi, így teljesen helyénvaló lesz ebben megjelenni a munkahelyen.

Kate Middleton hüvelyes ruha

Ha esténként kimenni vagy összejönni a barátokkal, cserélje le a szigorú üzleti kiegészítőket kötetlenebbre vagy okosabbra. Így az irodai ruha ünnepi ruhává válik.

Klasszikus tokos ruha

A hüvelyes ruha, amilyenre a múlt század elején a divatos nők felismerték, rendkívül lakonikus volt. Két részre varrták, és csak oldalvarrás volt. A varrás hiánya a míder és a szoknya között magas derékhatást keltett, és vizuálisan meghosszabbította a lábakat.

Fekete klasszikus tokos ruha

A klasszikus tokos ruha hossza közvetlenül a térd alatt van. A mellkason a kivágás kerek és sekély. Ebben a modellben nincsenek ujjak és különféle díszítőelemek - öv, zsebek stb. Csak vékony vállpántok megengedettek. Hagyományosan a hüvelyes ruha fekete vagy semleges színben készül - szürke, bézs vagy kék.

Csipkével

A csipkehüvelyes ruhák hihetetlenül gyengédek és romantikusak. Ez már nem munkához vagy sétához, hanem egy különleges eseményhez vagy bulihoz választható.

Csipke ruhahüvely

Ahhoz, hogy valóban luxusnak tűnjön egy ilyen ruhában, csak kiváló minőségű, drága csipkéből kell modelleket választania. A kétes minőségű guipúr egy zoknit sem bír ki, nemhogy a mosást.

A világos színű csipkemodellek különösen hatékonyak. A fehér csipkéből készült tokos ruha akár esküvői öltözéke is lehet a modern menyasszonynak. Más alkalmakkor nézze meg a porrózsaszín, halványlila, őszibarack és egyéb pasztell árnyalatú ruhákat.

Ujjjal

Az ujjak egy olyan részlet, amely hiányzott a klasszikus tokos ruhákból, de ez meglehetősen gyakori a modern modelleken. A rövid ujjú ruha tökéletes a meleg időben.

Csipke fekete tokos ruha rövid ujjal

A hosszú ujjú hüvelyes ruhák meglehetősen ritkák. A ½ vagy ¾ ujjú modellek népszerűbbek. Az ujjak azonban nem mindig ugyanabból az anyagból készülnek, mint maga a ruha.

A guipúros vagy csipkeujjú tokos ruha kiváló megoldás egy ünnepi estére.

Guipure ujjú tokos ruha

A koktélruhák általában vagy egyáltalán ujjatlanok, vagy nagyon rövid szárnyas ujjúak.

Azok a lányok, akik nem idegenek az extravaganciától, választhatnak aszimmetrikus modelleket egy ujjal vagy egy vállval.

Aszimmetrikus ruhatok egy ujjal

Gallérral

Hagyományosan a hüvelyes ruhának nem volt gallérja, valamint ujja sem. De a klasszikus modelleket felváltották a modernebbek és változatosabbak, így ma a gallér meglehetősen gyakori eleme a hüvelyes ruháknak.

Gallér a hüvelyes ruhánál

A gallérok nagyon eltérőek lehetnek, de leggyakrabban vannak olyan modellek, amelyek kis lehajtható gallérral rendelkeznek, kontrasztos színű ruhában. Általában ezek olyan üzleti ruhák, amelyek a múlt század iskolai egyenruhájára emlékeztetnek.

Tokos ruha állógallérral úgy néz ki, mint egy nemzeti kínai viselet. Népszerűek a lengő- vagy szívgallérral ellátott esti modellek is.

Tokos ruha állógallérral

Nyakvonal

A nyakkivágással ellátott tokos ruha a legmodernebb lehetőség a fentiek közül. Egy szűk ruhás, gyönyörű dekoltázsú, melleit kiemelő lány mindig szemet gyönyörködtető, ezért ezt az öltözéket különösen körültekintően kell kiválasztani.

A vonzó megjelenéshez nem szükséges a legmélyebb nyakkivágást választani, amely a mellkas nagy részét felfedi. Nem kevésbé lenyűgöző és csábító leszel egy olyan ruhában, amelynek kivágása csak sejteti, mi rejtőzik alatta. Nézze meg közelebbről a klasszikus csónakos nyakkivágással rendelkező modelleket, amelyek gyönyörűen felfedik a vállakat, vagy a mély, de nagyon keskeny nyakkivágású ruhákat.

Hossz

Ma egy tokos ruha bármilyen hosszúságú lehet. A térd alatti szoknya továbbra is klasszikusnak számít, de továbbra is ki kell választania a hosszt, az alakja paraméterei alapján.

A térdhüvely alatti ruha

Rövid

Amikor rövid ruháról beszélünk, általában a combközépig érő vagy annál magasabb hosszra gondolunk. Az ilyen ruhákat csak a karcsú lábak boldog tulajdonosainak ajánljuk. Ráadásul a stylistok szerint jobb, ha egy magas, hosszú lábú lány hosszabb szoknyás modelleket választ, a miniruhákat pedig az alacsony hölgyekre bízza.

Egy rövid tokos ruha remek választás egy esti kiránduláshoz, különösen, ha magas sarkú cipőkkel és fényes ékszerekkel egészíted ki.

Rövid bőrruha piros kuplunggal

Midi

Az átlagos hosszúság a térd közepének számít. Egy ilyen ruha szinte mindenki számára megfelelő: ha nem minden lány büszkélkedhet tökéletes csípővel, akkor a legtöbb fiatal hölgy számára a térd és a sípcsont a legkevésbé problémás terület.

A midiszoknyával kiegészített tokos ruha szinte sokoldalú, lezser ruhatípus lehet, amelyet fel lehet hordani trench-kabáttal vagy bőrkabáttal, szandállal vagy csizmával.

Hosszú

A kis fekete ruha, amit Coco Chanel készített, eltakarta a térdét, mivel a tervező ezt a testrészt tartotta a legrondábbnak egy nőben. A szépségről szóló modern elképzelések megváltoztak, de a hosszúkás ruhák továbbra is népszerűek.

Egy hosszú tokos ruha úgy karcsúsítja és nyújtja az alakot, mint senki más ruha, így a gömbölyű formájú lányoknak biztosan tetszeni fog. A nagyobb hatás érdekében előnyben kell részesíteni a sötét színű vagy kontrasztos oldalbetétekkel ellátott modelleket.

Népszerű színek

A fekete tokos ruha klasszikus öltözék irodai vagy hivatalos rendezvényekre, de más esetekben ne korlátozódjon a monokróm színekre. Tekintsük a tokos ruha leglátványosabb színváltozatait.

Tokos ruha - népszerű színek

Piros

Egy szűk, piros ruhás nő egyszerűen nem vonzza magára a figyelmet, ezért ezt a lehetőséget csak akkor lehet választani, ha készen áll arra, hogy az ünnep központjává váljon. Ha szereted a vöröset, de jobban szereted a visszafogottabb ruhákat, keress tompított árnyalatokat, például boros vagy korallhüvelyes ruhát.

fehér

A fehér tokos ruha nagyon romantikus és aranyos viselet. Már mondtuk, hogy egy ilyen ruhát gyakran választanak olyan menyasszonyok, akik elutasítják a hagyományos bolyhos ruhákat.

Az ünnepi megjelenés megteremtéséhez kifinomult tokok megfelelőek, például peplum, áttetsző ujjak vagy csipke nyakkivágással.

Fekete

Tehát a fekete tokos ruha örök klasszikus, egyszer s mindenkorra a divatba vésődött Coco Chanelnek köszönhetően.

Fekete csipkehüvelyes ruha

Egyszerű és elegáns, még mindig a női gardrób alapelemének számít, amely alapján sokféle megjelenést alkothat – az üzletitől a kacér-szexiig.

Kék

A kék diszkrét és nemes szín, ezért remekül illik egy gyönyörű tokos ruhához.

Kék tokos ruha rojtokkal

A kék színű modellek tökéletesen kombinálhatók a modern fényes kiegészítőkkel és a nemesfémekből, drágakövekből vagy gyöngyökből készült klasszikus ékszerekkel.

A kék színpaletta nagyon gazdag: a kobalt és azúrkék árnyalatú ruhák teljesen másképp néznek ki.

szürke

Annak ellenére, hogy a szürke semleges színekre utal, és leggyakrabban az üzleti lányok gardróbjában található, a szürke hüvelyes ruha stílusos és szokatlan is lehet.

Szürke csipkehüvelyes ruha

A színvisszafogottságot a ruha eredeti szabása vagy érdekes kiegészítők ellensúlyozhatják. Nézze meg közelebbről a szokatlan nyakkivágással vagy színes betétekkel rendelkező modelleket.

Divat trendek

 • Újra népszerűek az aszimmetrikus szabású ruhák az új divatszezonban. Keresse az egyenetlen szegélyvonalú (például elöl vágott, hátul meghosszabbított) modelleket és a szoknyán magas hasítékkal rendelkező tokosruhákat.
 • Idén tavasszal és nyáron a szűk ruhák teret adnak a dúsabb ruháknak. Azok, akik a szűk szabású ruhák iránt elkötelezettek, hogy trendben maradjanak, nézzék meg közelebbről a terjedelmes szoknya tokjait – drapériákkal, csipkével vagy rojtokkal.
 • Télre a tervezők extravagáns tokruhákkal rukkoltak elő szőrme- vagy bőrbetétekkel. A hideg évszakban nagyon jól érezheti magát egy puffasztott, steppelt anyagból készült szigetelt ruhában.

Mit vegyek fel?

A tokos ruhában az a jó, hogy a ruhatáradból sokféle ruhadarabbal kombinálható.

Van egy fontos szabály: még ha ez egy vastag anyagból készült "téli" ruha is, ne viseljen alatta semmit, kivéve a fehérneműt - sem blúzt, sem garbót.

Kabáttal kombinált tokos ruha

De a tokos ruha felsőruházatának problémája nem éri meg. Könnyű esőkabát, klasszikus trencskabát, farmerdzseki, bőrdzseki, kabát, blézer, eredeti ujjatlan kabát – mindez jól passzol ehhez az öltözékhez. Nyári estén, amikor lehűl, rádobhatsz egy stólát vagy bolerót a tokra.

Hogyan egészítsük ki a megjelenést: kiegészítők és ékszerek

Napközben cserélheti a tokos ruha kiegészítőit, minden alkalommal teljesen új megjelenést teremtve.

Piros kiegészítők egy fekete tokos ruhához

Egy munkanap reggelén lehet belőle egy egyszerű tágas táska, egy elegáns kendő a nyakban és egy diszkrét ékszer. Ha este egy bárba vagy egy buliba indul, ragadjon meg egy kuplungot vagy egy kis pénztárcát a láncon. Távolítsa el a sálat a nyakáról, és rögzítse a derekán egy széles, világos övet. Este megengedhet magának észrevehetőbb ékszereket - nagy fülbevalók, karkötők, lépcsőzetes gyöngyök.

Cipők

A hüvelyes ruhába öltözött lány a nőiesség és az elegancia megtestesítője. Természetesen magas sarkú cipőt kell választania egy ilyen gyönyörű ruhához. Különféle cipőmodellek alkalmasak a tokba: a vékony pántos szandáloktól a klasszikus pumpákig, platformcipőkig és vastag, egymásra rakott sarkú cipőkig.

Bézs virágos hüvelyes ruhacipő

A fekete és bézs cipők szinte minden ruhához alkalmasak.

Biztonságos az a cipő, amely több árnyalattal világosabb vagy sötétebb, mint a ruha.

A kontrasztos színű cipők nem kevésbé lenyűgözőek, például a citromos szandál lila ruhával.

1 megjegyzés

A tokos ruha az alap gardróbhoz tartozik, és minden nőnek rendelkeznie kell vele.

Divat

a szépség

Ház