Ruhák stílusai és modelljei

Bustier ruha - a csábítás klasszikusa

Bustier ruha - a csábítás klasszikusa
Tartalom
  1. Sajátosságok
  2. Kinek alkalmas?
  3. Népszerű stílusok
  4. Hossz
  5. Mit vegyek fel?
  6. Gondoskodás

A "bustier" név a francia nyelvből jött ránk. A buste szóból származik, ami "ládát" jelent. A mellszobor eredetileg egyfajta fehérnemű volt. Ez egy fűző és egy modern melltartó keresztezése volt. Célja a derék enyhe feszesítése és a mellkas megtámasztása volt.

Bustier a 40-es évekből

Ma a melltartó egy pánt nélküli, merev kupajú melltartó, amelyet főleg nyitott végű estélyi ruhák alatt viselnek. Idővel azonban a fehérneműből a mellszobor a hétköznapi ruhák kategóriájába vándorolt. Egyre gyakrabban találkozhatunk a mellszobrosabb felsőkkel és a mellesebb ruhákkal, amelyek önálló gardróbelemekké váltak.

Ebben a cikkben a mellesebb ruhákról fogunk beszélni: mik ezek, kinek alkalmasak és mivel kombinálják őket.

Sajátosságok

Tehát egy melltartó ruha a ruha és a melltartó egyfajta hibridje. Nyitott felsővel rendelkezik pántok és ujjak nélkül, valamint csésze alakú melltartóval.

Mellesebb ruha csipkeszoknyával

A mellszobor ruha gyakran igencsak leleplező nyakkivágással rendelkezik, így joggal tartják a női ruhatár egyik legszexisebb elemének. Illeszkedhet a figurához, de lehet bolyhos szoknya is, de a felső mindig a lehető legnyitottabb marad. Minden figyelem a vállakra, a mellkasra, a karokra és a nyakra összpontosul, ezért ha ilyen ruhát veszel fel, ügyelned kell arra, hogy ez a terület hibátlanul néz ki.

Kinek alkalmas?

A mellesebb ruhával nagyon óvatosan kell bánni: lenyűgözően szép megjelenése ellenére tönkreteheti a képet, ha nem megfelelő modellt választ. Különös figyelmet kell fordítani a nyakkivágásra és a karokra, mert a ruha mindezt megmutatja.Ha nagyon telt vállai és karjai vannak, akkor csúnya bőrredők gyűlhetnek össze a míderen. Ebben az esetben jobb, ha megtagadja a mellesebb ruhát (a kiút egy elegáns kabát vagy lopás rádobása).

Egy ilyen ruha a legkedvezőbb fényben luxus ládát mutathat be. Itt azonban nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása: ha túl szoros a melltartó, akkor az az érzése támad, hogy mindjárt „kiugrik” belőle a mellkas.

Hosszú mellszobor ruha alacsony derékkal, teljes szoknyával a túlsúlynak

A legjobb az egészben, hogy homokóra és téglalap alakú lányokon egy mellbőségesebb ruha ül. Ha Ön az utóbbi típusba tartozik, azt tanácsoljuk, hogy válasszon egy bolyhos szoknyás modellt, hogy nőiesebbé tegye alakját. A terjedelmes szoknya a széles vállak egyensúlyát is segíti.

Népszerű stílusok

  • Formához illeszkedő. Az alak kontúrjait megismétlő ruha szokatlanul vonzónak tűnik. Igaz, csak akkor viseld, ha az alakod közel áll az ideálishoz.
  • Baszktal. Ma a peplum ruhák a csúcson vannak. Ez a díszítőelem egy kis flörtölést ad a képnek. Ráadásul a peplum tökéletesen elfedi a derék teltségét.
  • Bolyhos szoknyával. A szűk felsővel és bolyhos szoknyával ellátott ruha kecses virágnak varázsolja a lányt. Ez a stílus különösen jól mutat miniatűr, karcsú fiatal hölgyeken.
  • Illattal. A becsomagolt ruhák egyformán jól illenek a különböző testtípusokhoz, így nyugodtan hordhatják a pufi és soványak is. Az illat egy diszkrét és elegáns részlet, amely sikeresen élénkíti a képet.

Hossz

A mellesebb ruha általában egy öltözék estélyi vagy koktélos változata. Ezzel kapcsolatban nincsenek szigorú ajánlások a hosszra vonatkozóan: milyen szoknya legyen Öntől függ, az esemény alakja és formátuma alapján.

Maxi mellszobor ruha

Hosszú

A legünnepélyesebb alkalmakra válasszunk egy mellig érő szoknyás ruhát. Ilyen ruhában illik megjelenni egy esküvőn (akár a sajátján), egy esti fogadáson vagy egy díjátadón. A szoknya lehet dús, de elegánsabbnak tűnik a félig feszes vagy egyenes, lefutó alsó mellszobor.

Midi

A középhosszú mellbőséges ruha szinte mindenkinek megfelel, ezért sokoldalú ünnepi lehetőségnek számít. Kényelmes beköltözni, ezért gyakran hordják ott, ahol reggelig táncolnak. A térdig érő ruhának bármilyen sziluettje lehet. Népszerűek a csípő szoknyás, tuti szoknyás és csengőszoknyás modellek.

Rövid

A "táncos" öltözet másik változata egy mellbőségesebb ruha miniszoknyával. Őszintesége miatt kizárólag kötetlen rendezvényekre alkalmas. Nem minden lány mer majd olyan ruhát viselni, ami teljesen feltárja karjait, vállait, mellkasának felső részét, és jelentősen felfedi a lábát. A tónusos alak és a karcsú lábak tulajdonosaihoz leginkább egy rövid, mellesebb ruha illik.

Mit vegyek fel?

Fehérnemű

Mellesebb ruha alá érdemes a legszembetűnőbb, sima felületű, csipke, hímzés és egyéb díszítések nélküli alsóneműt választani. Léteznek speciális melltartók ehhez az öltözékhez, de ha kellően szűk a melltartó, akkor nélkülük is meg lehet tenni.

ruházat

A mellszobor ruha egy önálló ruha, amelyhez a szükséges kiegészítőkön túl nincs szükség további részletekre. Ha azonban szégyell a csupasz vállak miatt, vagy hűvös van a szobában, akkor a ruha fölé felvehetsz egy hozzáillő kabátot, bolerót vagy egy gyönyörű stólát.

Mellesebb ruhához való kabát

kiegészítők

A mellesebb ruha ékszereinek és kiegészítőinek kiválasztásakor nagyon fontos, hogy időben álljunk meg, mert egy ilyen rendkívüli ruhához a legjobbat és a legszebbet szeretnénk viselni. A helyre lesz egy kis kézitáska egy láncon vagy egy kis kuplungon. Ha a ruha nem díszített bőséges dekorációval, a kézitáska díszíthető csipkével, gyöngyökkel vagy strasszokkal. Egy erősen díszített ruhához jobb valami egyszerűbbet választani.

A mellszobor ruha kinyitja a nyakkivágást, és nagyszerű módja annak, hogy bemutassa kedvenc nyakláncait és medáljait.A kezek kecsessége hangsúlyozható az eredeti karkötők segítségével. Ne feledkezzünk meg a fülbevalókról sem: ezek lehetnek lakonikus szegecsek vagy masszív medálok. Az igazi ékszereket kiváló minőségű ruhaékszerek helyettesíthetik.

Cipők

A mellesebb ruha pontosan az a fajta ruha, amely nem létezhet kísérő magassarkú cipő nélkül. Minél magasabb a sarok, annál hatékonyabban fog kinézni. A cipőket azonban ki lehet cserélni stílusos szandállakra - a kép ettől nem fog elveszni. Ha valamilyen oknál fogva nem tud sarkú cipőt viselni, nyugodtan hordjon balettcipőt (de csak olyanokat válasszon, amelyek díszítik a lábat, kecsesebbé téve azt).

Gondoskodás

Számos modern anyag, amelyből a mellesebb ruhákat varrják, különleges, gondos ápolást igényel. Egyes dolgoknál tilos a mosógépben mosni, centrifugálni vagy vasalni. Ezért nagyon fontos, hogy kövesse a belső címkén található utasításokat - ellenkező esetben az elem eldobhatóvá válhat.

nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház