Ruhák stílusai és modelljei

Rojtos ruha - eredeti jegyzetek a képen

Rojtos ruha - eredeti jegyzetek a képen
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Népszerű modellek
 3. Estélyi ruhák
 4. Bálterem a tánchoz
 5. Chicago stílusban
 6. Népszerű színek
 7. Mit vegyek fel?

A rojt nagyon sajátos eleme a ruhák díszítésének, mert a múlt század 20-as éveiben nagyon népszerű volt. Vidéki stílusú, bohó vagy esztétikus ruhák díszítésére használják. Ma a híres divattervezők stílusos, fényes és kifinomult ruhák dekorációjaként használják.

Fringe segít a szenvedélyt, a bátorságot és a telhetetlen szabadságérzetet hozni a képbe. De gyakran elegánsságot, kifinomultságot és arisztokráciát is ad a lányoknak.

Sajátosságok

Manapság a rojtok bármilyen anyagból készíthetők, különböző hosszúságúak és színűek. A tervezők bőrt, velúrt, selymet és pamutot, valamint rendkívüli textúrájú szöveteket használnak a stílusos és hatékony rojt kialakításához. Ezek a vicces zsinórok külön elemei lehetnek a ruha dekorációjának, vagy díszíthetik a ruha nyakkivágását, gallérját, szegélyét vagy ujját.

A ruhák rojtjait finom bojtok vagy vékony hálók formájában lehet bemutatni.

Népszerű modellek

 • A "Latina" stílusban bemutatott rövid ruhákat az a tény különbözteti meg, hogy teljes hosszukban rojtokkal vannak díszítve. Ha szeretnéd, te magad is divatossá varázsolhatsz bármilyen ruhát, elég, ha négy-öt sor fonatot varrsz egy egyszerű ruhára vékony spagettipántokkal.
 • A rojtos szegélyű ruhák nagyon szépek és vonzóak, különösen, ha a szálak körülbelül 40 centiméter hosszúak. Ma a rojtos poncsó ruha a divat, mert nőiességet, törékenységet ad a lánynak, a vékony kötelek pedig könnyűvé, energikussá teszik a képet.
 • Olyan ruhák, amelyekben csak egy szoknya vagy míder díszített rojtokkal.Egy ilyen ruha alkalmas a tökéletlen arányokkal rendelkező lányok számára, mert a rojt lehetővé teszi a szükséges térfogat hozzáadását vagy a teljes sziluette kinyújtását. Tehát rövid szálakat használnak a hangerő létrehozására, a hosszú rojt pedig lehetővé teszi, hogy vizuálisan karcsúsítsa az alakot.
 • A kötött ruhákat vagy jersey-ruhákat is gyakran rojtokkal díszítik. A kézi kötés lehetővé teszi, hogy a kötött ruhadarabbal azonos fonalból rojtot készítsen.
 • Nagyon érdekesnek tűnik a vékony, rojtokkal ellátott szövetcsíkokból készült ruha. A csíkok egyenetlen alakja elősegíti a hangerő növelését a megfelelő helyeken.
 • A vidéki stílusú ruhákat gyakran rojtokkal díszítik, nevezetesen a nyakkivágást, a gallérokat és az ujjakat. A kiszélesedő szoknya varrásánál található rojt lenyűgözőnek és stílusosnak tűnik.

Estélyi ruhák

A rojtokkal díszített estélyi és koktélruhák látványosak és fényűzőek. A vékony spagettipántos vagy háromnegyedes ujjú sundress jól néz ki.

A rojt a női gardrób önellátó eleme. Még egy szigorú ruhát is képes díszíteni, romantikát és eredetiséget adni.

Rojtos estélyi ruha

Manapság sok divatos nő rojtos ruhákban jár bulikra, ami nemcsak díszíti a képet, hanem könnyedséget, kecsességet és vonzerőt ad neki.

Egy estélyi ruha díszíthető hosszú és rövid rojtokkal is, egyszínű vagy többszínű.

Bálterem a tánchoz

A szűk, rövid, enyhén észrevehető spagettipántos, rojtokkal díszített ruhák a latin stílushoz tartoznak. Ebben a ruhában minden lány mindig a táncparkett középpontjában lesz, és nem szükséges táncolni.

Latino fringe ruha

A báli ruhát gyakran rojtokkal díszítik a deréknál, ami lehetővé teszi, hogy hangsúlyozzák kifinomultságát. A hosszú vékony karok tulajdonosai számára a rojtos kesztyű tökéletes.

A nyakkivágásban lévő vékony kötelek biztosan felkeltik mások figyelmét. De leginkább a táncoló lányok olyan ruhákat részesítenek előnyben, amelyek a szegély mentén rojtokkal rendelkeznek.

Chicago stílusban

Ebben a szezonban sok divatosnak van a ruhatárában egy chicagói stílusú ruha, amely mindenki kedvenc klasszikusa, és nagyon lenyűgözően néz ki.

Chicago ruha

Az ilyen stílusú estélyi ruha jellemzői:

 • A koktélruha hossza térdtől bokáig változhat. Ha szeretné újrateremteni a huszadik század harmincas éveinek hangulatát, akkor választhat egy merészebb hosszúságú ruhát.
 • Jellegzetes alacsony derék, bár ezt a szabályt nem lehet betartani, mivel a természetes arányokat értékelik. A huszadik század húszas éveiben általában nem a derékra helyezték a hangsúlyt, vagy a csípő közepéig süllyesztett változatot alkalmaztak, majd egy évtized elteltével a ruhavarrásnál a megszokott női sziluett vezérelte őket.
 • A legnépszerűbb anyag a szatén, de gyakoriak a selyem, sifon és bársony ruhák is. Rojtokat, strasszokat és gyöngyöket, flittereket és flittereket használnak egy ruha díszítésére Chicago stílusában.

A ruha fénypontja a ferde szabás, amely tökéletesen kirajzolja a női sziluettet. Ezt a szabást ma már ritkán találjuk, főleg a harmincas éveknek szentelt bulik estélyi ruháinak szabásához használják.

Rojtos ruha
 • Az öltözékeket mély kivágás a háton és a csípővonaltól lefelé fokozatosan szélesedő, testhezálló sziluett jellemzi.
 • A chicagói stílusú ruha tökéletes alakja a kifinomult sziluett, kecses vonalakkal és széles vállakkal.

Népszerű színek

Minden fashionista választhat kedvenc színéből egy ruhát, mert a tervezők különböző színekben kínálnak rojtos ruhákat. A klasszikus opciók fekete, fehér és szürke.

Az élénk színek szerelmeseinek egy skarlát, világoszöld, piros vagy kék ruha megfelelő. A kesztyűt az ékszerhez illően kell megválasztani.

A rojtos koktélruhák legnépszerűbb színei idén a klasszikus fehér vagy fekete, a luxusarany, valamint a szexi skarlát vagy piros.

A színséma kiválasztásakor a kép összes elemét úgy kell kiválasztani, hogy azok harmonikusan kiegészítsék egymást. Tehát egy ezüst díszítésű korallruha jól passzol az ezüst kuplunghoz.

Mit vegyek fel?

A stílusos, rojtos ruhát kitűnő kézitáskával, kifinomult kesztyűkkel, eredeti kalappal és divatos cipőkkel egészítheti ki, hogy felülmúlhatatlan megjelenést teremtsen. A fő követendő szabály az, hogy minden elemnek azonos színsémában kell lennie.

Egy kis kalap vagy széles karimájú fejdísz kiválóan kiegészíti a megjelenést. A fejdíszítés eredeti megoldása a tollakkal, virágokkal és flitterekkel díszített szalag lesz. Kézitáska kiválasztásakor érdemes megállni egy borítéktáskánál. A nyak díszítéséhez luxus szőrmeboát, gyöngyöket vagy fényes masnit vehet fel. Nagyon népszerű ékszer a hosszú, gyakran gyöngyből készült nyaklánc, amelyet csomóba kötnek.

A kesztyűről emlékezni kell, hiszen a harmincas években kötelező tulajdonság volt. A bársony vagy selyem kesztyű kiváló választás.

Rojtos ruha kesztyűvel

Az üvegsarkú cipők jól illeszkednek a latin stílusú ruhákhoz. Rojtos vidéki stílusú ruhával a cowboy csizma remekül fog kinézni.

Vidéki stílusú, rojtos ruha

Az esti megjelenés megteremtéséhez a hosszú fülbevalók és a kecses láncok csodálatos tandemek lesznek a rojtos ruhákhoz.

nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház