Ruhák stílusai és modelljei

Alacsony derékú ruha - forradalom a női divatban

Alacsony derékú ruha - forradalom a női divatban
Tartalom
 1. Sajátosságok
 2. Kinek alkalmas?
 3. Fajták
 4. Bolyhos szoknyával
 5. Hossz
 6. Esküvői ruhák
 7. Esti lehetőségek
 8. Kompletten megfelel?
 9. Kiválasztási tippek
 10. Mit vegyek fel?
 11. kiegészítők
 12. Cipők

Sajátosságok

A modern, alacsony derekú ruhák az 1920-as évek köszöntései. Ekkor történt igazi forradalom a női divat történetében. A férfiakkal való egyenlőségért folytatott küzdelemben a nők elkezdték elhagyni a hosszú, puffadt szoknyát, és új megoldásokat kerestek. Az alacsony derekú ruhák az empire és a fűzős ruhákkal ellentétben megjelentek, hangsúlyozva a nőies formákat. Az eltolt derékvonal laposabbá és téglalap alakúvá teszi a sziluettet. Így a ruhák kisfiússá varázsolták a figurát. Emellett kényelmes volt bennük mozogni, táncolni, sportolni.

20-as évek Drop Waist ruha

Kinek alkalmas?

Az alacsony derekú ruhák az első világháború idején jelentek meg. Aztán a női szépség eszménye megszűnt légies, törékeny lények lenni, és a férfiak szeme az erős, sportos, kemény munkával is megbirkózó lányok felé fordult. Ez tükröződött a női ruházat stílusában. Az alacsony derekú ruhák leginkább a sportos alkatú lányok számára alkalmasak: magas és széles vállúak.

Ha Ön „téglalap” vagy „fordított háromszög” típusú, nyugodtan viselhet ilyen ruhát. Az eltolt derékvonalú ruhákat a széles csípővel rendelkező lányok, valamint az alacsony termetű nők kerüljék.

Fajták

A legnagyobb kereslet a modell tokos ruha alacsony derékkal. Régóta igazi klasszikussá vált, és szinte minden lány szereti. Egyszerű, elegáns, bármilyen testalkaton jól mutat, és sokféle alkalomhoz illik.

Midi alacsony derekú Gingham ruha

Sack-linie. Ez a jazz korszakhoz köthető öltözködési stílus.A kényelmetlen fűzők és szűk ruhák elutasítását szimbolizálja. A "Sack-line" egy bő, spagettipántos ruha, nagy szabással a hátán, és csaknem csípőtől induló rövidített szoknyával.

Charleston ruha. TAuger a múlt század 20-as éveiről érkezett hozzánk. Ez egy rövid, egyenes szabású ruha, gazdag, többrétegű dekorral, rojtokkal, flitterekkel, tollakkal, flitterekkel stb.

Bolyhos szoknyával

Az alacsony derékvonal bolyhos szoknyával kombinálva nagyon népszerű stílus az estélyi ruhákhoz.

Alacsony emelkedésű ruha puffadt aszimmetrikus szoknyával

Ha a ruha hosszú, akkor sziluettnek vagy A-alakúnak hívják. Ezek a ruhák szinte minden alakhoz jól illeszkednek. A pufók lányok gyakran választják ezt a lehetőséget. Feltéve, hogy a ruha szűk fűzővel rendelkezik, tökéletesen igazítja az alakot. Az alacsony derékú és telt szoknyás rövid ruhák nem mindenki számára alkalmasak. Csak keskeny csípővel és karcsú lábakkal fogsz tökéletesen kinézni egy ilyen ruhában.

Hossz

Hagyományosan az alacsony derekú ruha nem volt hosszú, mivel abban a pillanatban jelent meg, amikor a nők végül úgy döntöttek, hogy elhagyják a földig érő ruhákat. Ma azonban nagyon különböző hosszúságú ruhákat láthatunk.

Középhosszú, alacsony derékú ruha

Hosszú

Az alacsony derékú hosszú ruha lehet kifinomult estélyi vagy könnyű ruha sétáláshoz. Az első kategóriába tartoznak a klasszikus sziluett ruhák, amelyeket a menyasszonyok gyakran választanak. Egy ilyen ruha remek kiút a kismamák számára, akik szeretnék elrejteni a kialakuló pocakot. A szép redőkben összegyűjtött bő szoknya nőiessé és romantikussá teszi a képet.

Midi

A Midi a klasszikus hosszúság az alacsony derekú ruhákhoz - elvégre egy évszázaddal ezelőtt a nők még mindig nem engedték meg maguknak, hogy nagymértékben felfedjék a lábukat.

Középső derekú ruha

A középhosszú ruha sokoldalú választás, amely egy munkanapon és egy ünnepi estén egyaránt jól áll. Az alkalmi stílusú modelleknél a derékrész általában csak néhány centiméterrel lejjebb kerül. Ez a fazon a legoptimálisabb a különböző szabású - keskeny, kiszélesedő vagy redős - szoknyákhoz.

Rövid

Az alacsony derékú ruhák és a miniszoknya meglehetősen népszerű koktéllehetőségek. Ha ez a ruha igazán illik hozzád, akkor nagyon előnyösen fog kinézni a hagyományos bodycon ruhák hátterében.

Alacsony emelkedésű rövid ruha aszimmetrikus szoknyával

Egy rövid, alacsony derékruha alkalmi vagy sportruházati opció is lehet. A laza fazon lehetővé teszi az aktív mozgást, így egy ilyen ruhában kényelmesen lehet görkorcsolyázni, teniszezni stb.

Esküvői ruhák

Napról napra egyre több menyasszony dönt az alacsony derekú ruhák mellett. Az elmúlt néhány évben ez a stílus igazi trend maradt a menyasszonyi divatban.

Alacsony derekú mellszobor menyasszonyi ruha

Az alacsony derékú esküvői ruhának általában két kötelező eleme van: egy míder vagy fűző és egy hosszú, bolyhos szoknya. Ez együtt hihetetlenül szép sziluettet alkot. Az ilyen ruhák bemutatják a menyasszony nyakának és vállának szépségét, hangsúlyozzák a mellkast és a derekát, és elfedik az összes problémás területet. A magas derekú menyasszonyi ruhák annyira kifinomultak, hogy a stylistok azt tanácsolják a menyasszonyoknak, hogy elég minimális ékszerrel, és válasszanak egy nagyon egyszerű frizurát.

Esti lehetőségek

A divatosok legnagyobb szerelmét kétféle alacsony derekú estélyi ruha használja. Az első a jazz stílusú modellek, amelyek a Gucci divatháznak köszönhetően váltak népszerűvé.

Gucci Jazz alacsony derekú ruha

Hogy néznek ki, könnyen elképzelheti, ha emlékszik a "The Great Gatsby" című filmre. Kis ruhák, egyenes vagy enyhén testhezálló, luxus dekorációval. Hímzés, csipke, gyöngyök, strasszok – nem lehet túl sok dekoráció. A második változat az alacsony derékú és hosszú, egyenes szoknyás ruhák, amelyeket a Chanel divatház készített. Vékony, repülő anyagokból készültek, és egyszerű, de drága dekorációjuk van.

Kompletten megfelel?

Az alacsony derekú ruhák nagyszerűek a túlsúlyosak számára, mert ez a stílus lehetővé teszi az alak vizuális beállítását.

Alacsony derékú ruha a telt

Ha van pocakod, akkor a derékig érő, sztreccs anyagból készült ruhák nem neked valók. De az alacsonyabb derékvonallal rendelkező modellek téglalap alakút adnak a figura felső részének, ezáltal elrejtik az összes kiálló részt. A dús combokat ezzel a ruhával nem lehet elrejteni, de a korrekciós fehérnemű megoldja a problémát. De a telt karok és vállak egyensúlyba hozhatók egy meglehetősen bolyhos szoknyával. A fényűző formájú lányok számára jobb olyan modelleket választani, amelyek szoknyája nem haladja meg a térdét. És ne feledkezzünk meg a sarkú cipőkről sem – ettől sokkal karcsúbb leszel.

Kiválasztási tippek

 • A ruha részletei kedvezően hangsúlyozhatják érdemeit, vagy fordítva, mindent elronthatnak. Ha luxus mellei vannak, figyeljen a gyönyörű, szokatlan nyakkivágású modellekre. A nyak és a vállak hibátlan bőre remek ok arra, hogy nyitott melltartós, pánt nélküli ruhát vásároljon. A kecses kezet rövid, puffadt ujjak hangsúlyozzák.
 • Nagyon óvatosnak kell lennie az alacsony derekú ruha hosszával, különösen akkor, ha nem büszkélkedhet azzal, hogy magas. A magas lányok bármilyen hosszúságú modellt választhatnak maguknak, de a miniatűr fiatal hölgyek számára jobb, ha olyan ruhákon maradnak, amelyek szoknyája a padlóra ér.

Mit vegyek fel?

Az alacsony derekú ruha kísérőjének kiválasztása közvetlenül a ruhától függ. Ha ez egy klasszikus estélyi ruha, akkor nem kell hozzá semmi, csak cipő, kézitáska és ékszerek. Az 1920-as évek stílusú ruhákat kiegészíthetjük a korszak kiegészítőivel - apró kalapokkal, fejpántokkal, boákkal vagy gyöngyös láncos pénztárcával. Egy hétköznapi ruha szinte bármivel kombinálható. Ez a ruha jól mutat esőkabáttal, farmerdzsekivel vagy bőrkabáttal. A sportos rövid ruhákat szűk farmerhez vagy leggingshez lehet viselni.

kiegészítők

A legtöbbünk számára az alacsony derékvonalú ruhák a múlt század eleji divathoz kötődnek. Ahhoz, hogy egy ilyen ruhához harmonikus ékszerképet hozzon létre, ki kell választania a megfelelőt.

Dekoráció alacsony derékú ruhához

A nők estélyi ruhái akkoriban a csillogás fogalmát testesítették meg - annyi luxus és pompa volt bennük. A különleges alkalmakra szánt ruhát kitűnő retro stílusú ékszerek vagy ruhaékszerek kísérjék: hosszú, csomóba kötött gyöngyök, csillogó függő fülbevalók, karkötők és nagy kövekkel díszített gyűrűk. Csak ne vegyél fel mindent egyszerre – pár ékszer elég lesz.

Cipők

Az eltolt derékvonal vizuálisan alacsonyabbra tesz, a lábad pedig valamivel rövidebb. Ezért a cipő kiválasztásakor a fő feladat az, hogy válassza ki azt, amelyik kisimítja ezt a hatást. Ez azt jelenti, hogy le kell mondania a lapos talpú cipőkről, valamint a magas csizmákról és csizmákról, amelyek ráadásul vízszintesen „vágják” a lábszárat.

Cipő alacsony derékú ruhához

A legjobb megoldás a magas sarkú cipő vagy szandál. A bézs és szűk színű cipők kiváló választás lesz, mivel egyrészt szinte minden ruhához illeszkednek, másrészt vizuálisan meghosszabbítják a lábakat.

nincs hozzászólás

Divat

a szépség

Ház