Nappali tervezés és belső tér

Mindent a nappali belső kialakításáról

Mindent a nappali belső kialakításáról
Tartalom
 1. Melyik szoba az előszoba?
 2. Méretek (szerkesztés)
 3. Űrlapok
 4. Figyelembe vesszük a jellemzőket
 5. Ablak nélküli szoba
 6. Stílusos megoldások
 7. Színösszeállítás
 8. Padló, fal és mennyezet burkolat
 9. Világítás
 10. Bútorok elrendezése
 11. Dekoráció
 12. Hogyan kell zónázni?
 13. Mit kell figyelembe venni egy tervezési projekt kidolgozásakor?
 14. Ötletek és tippek
 15. Példák a jó tervezésre

Mindenki arra törekszik, hogy otthonában ne csak stílusos dizájnt alkosson, hanem egy igazán hangulatos sarkot is, ahol minden családtag és barát szívesen összegyűlik. A nappali ideális hely lehet erre.

Vegye figyelembe egy ilyen szoba összes jellemzőjét és harmonikus kialakításának árnyalatait.

Melyik szoba az előszoba?

A nappali egy nagyon funkcionális helyiség, amelyet gyakran előszobának is neveznek. Ezek a fogalmak, bár eltérő eredetűek, nagyjából ugyanazt jelentik, amikor egy lakás szobáinak leírásáról van szó. Nézzük meg közelebbről előfordulásukat, és tisztázzuk azt is, hogy az előszoba nappali-e.

A "hall" fogalma az ókorban jelent meg Franciaországban, és a helyes kiejtés nőies volt - "hall". Ezzel a kifejezéssel a vendégek fogadására szánt, tágas, tágas szobákat jelölték, minimális számú bútorjellemzővel. Leggyakrabban a termekben bálok, táncok és egyéb szórakoztató rendezvények, sőt olykor társasági összejövetelek is helyet kaptak.

A nappali valami hangulatosabb, és a hallhoz képest személyesebb és kissé meghittebb.

A helyzet az, hogy a nappalit régóta a vendégek találkozására is szánták, de ez csak egy szűk kör volt, akik különösen közel állnak a ház tulajdonosához. Az esték bizalmas beszélgetésekkel, kis létszámú családi ünnepléssel teltek.

Napjainkban a nappalikat általában előszobáknak nevezik, különösen, ha nagyszámú vendég befogadására alkalmas tér van bennük. De ezt érdemes megjegyezni a terem még mindig tágabb fogalom, sokkal többet jelent, például egy edzőterem, táncterem, mozi, és a "nappali" kifejezés teljes mértékben leírja a helyiség rendeltetését, és nincs más jelentése.

Méretek (szerkesztés)

A vendégek fogadására szolgáló helyiség mérete teljesen eltérő lehet, minden a lakótér teljes területétől és a tulajdonosok kívánságaitól függ. Természetesen egy nagy, tágas szobában sokkal kellemesebb a lakomázás és a barátok összejövetele, de egy kis hangulatos sarok nem kerüli el a figyelmet.

Beltéri 30 nm. m, elegendő hely van a meglehetősen nagy és ugyanakkor kényelmes bútorok elhelyezéséhez. Például széles kanapék nagy párnákkal, hatalmas szekrények és egy nagy dohányzóasztal. Házimozit és nagyképernyős TV-t is beszerezhetsz, ami hasznos lehet az egész társasággal vagy családoddal való filmnézéshez.

Valamivel kevésbé tágas a nappali, amelynek területe 25 négyzetméter. m, amelyhez meglehetősen nagy bútor- és dekorelemek is kiválaszthatók. Egy ilyen helyiség lehet négyzet vagy téglalap alakú, ezért a bútorokat ezeknek a paramétereknek megfelelően kell elrendeznie.

De egy 13-14 négyzetméteres paraméterekkel rendelkező szobában. alaposabban át kell gondolnia az elrendezést, és kissé szerényebbnek kell lennie a bútorkíséret megválasztásában... Még az is előfordulhat, hogy meg kell boldogulnia egy kanapéval, egy moduláris TV-fallal és néhány dologgal.

A berendezés sokkal szerényebb lesz egy 11-12 négyzetméteres helyiségben. m. Ebben az esetben a helyzet közvetlenül a szoba formájától függ, mivel a négyzet alakú nappali lehetővé teszi a kompakt bútorok középre történő koncentrálását, a téglalap alakú pedig lehetővé teszi a bútorjellemzők elrendezését kizárólag a falak mentén.

Űrlapok

A nappali dekorációja sok tekintetben a szoba formájától függ, amely teljesen variálható, mivel a modern technológiák és elrendezések ezt teljes mértékben lehetővé teszik.

Ahogy már mondtuk, négyzet alakú sokoldalúbb, és lehetővé teszi az összes szükséges bútor kompakt és modern elrendezését. Ezenkívül ezt a formát a világítás szempontjából kényelmesebbnek és praktikusabbnak tartják, mivel még egy központi csillár is képes fényt terjeszteni a szoba minden sarkába.

Vannak elrendezések is hosszú, szűk szobákkal, amelynek kialakítása kissé nehézkes lehet.

Annak érdekében, hogy a szoba ne tűnjön kicsinek, gondoskodni kell a falak speciális kialakításáról, amely segít vizuálisan növelni a teret. Ebben segítenek a világos színek és a tükörfelületek.

Sokkal ritkábban találni helyiségeket kerek forma, melynek bútorkitöltése és kialakítása nem lesz olyan egyszerű. Ilyen esetekben elbizonytalanodhat az exkluzív egyedi bútorok gyártása előtt, amelyek megfelelő formájúak és harmonikusan illeszkednek a belső térbe.

Találkozhat hosszúkás kerek szobákkal is - ovális formában. Az elrendezésükre és a kialakításukra vonatkozó ajánlások megegyeznek a körökével.

Figyelembe vesszük a jellemzőket

Mielőtt közvetlenül egy ilyen helyiség tervezésére lépne, figyelembe kell venni minden olyan jellemzőjét, amely befolyásolhatja a szoba megjelenését és funkcionalitását.

Ezen túlmenően, bizonyos jellemzők akadályozhatják egy vagy másik bútor megvásárlását, valamint néhány ajánlást az elhelyezésére vonatkozóan.

Átjárható nappali

Gyakran vannak elrendezések úgynevezett átjáró nappalival. Ez olyan helyiségeket jelöl, amelyek közbensőek a többi között. Például a folyosó és a konyha, vagy az étkező és a hálószobák között.Ezt a szobaelrendezést akár kissé központinak is nevezhetjük, hiszen ahhoz, hogy a lakás másik pontjára jussunk, mindenképp át kell menni rajta.

Az ilyen helyiség sajátossága az több ajtónyílással, esetleg több fallal is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a bútorok elhelyezése a falak mentén kissé nehézkes lehet.

Leggyakrabban az ilyen szobákban a kanapék és fotelek a szoba közepén helyezkednek el, a szekrények és TV-állványok pedig a falak közelében helyezkednek el, ahol a hely ezt lehetővé teszi.

Megfontolhatja kis szekrények elhelyezését is az ajtónyílások között.

Kívül, ilyen tervezéskor ügyelni kell a belső ajtónyílások kialakítására, és előre meg kell gondolni, hogy ajtókkal vannak-e ellátva, vagy gyönyörű ívek formájában jelennek meg.

A hálószoba és a nappali közötti átjárókhoz az ajtó inkább szükségszerűség, mint valami dekorációs elem, de a nappali és a konyha között ennek hiánya teljesen elfogadható.

Erkéllyel

Az erkélyes nappalik is számos funkcióval rendelkeznek. Például két ajtónyílásuk is van, ami miatt a bútorok ugyanúgy elhelyezhetők, mint egy átjáró szoba elrendezésben. meg kell említeni, hogy ez a módszer nem jelent nehézséget vagy hátrányt az ilyen helyiségekben, hanem éppen ellenkezőleg, széles körben népszerű.

Emellett a meleg évszakban az erkély egyfajta nyári verandává válhat, ahol a vendégek egy csésze teára, egy pohár borra és egy kellemes beszélgetésre is összegyűlhetnek. Csak szép nyári bútorokat kell választani hozzá, ezáltal megfelelő légkört teremtve.

És bizonyos esetekben a lakástulajdonosok inkább megszabaduljon a faltól, amely elválasztja a szobát az erkélytől, és rendezzen egy közös teret gyönyörű panorámaablakokkal. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ilyen esetekben szükség lesz a kettős üvegezésű ablakok teljes cseréjére, valamint a hőszigetelésre és az erős fűtőberendezések felszerelésére, mivel az erkély területe mindig sokkal hidegebb, mint a hely a szobában.

Mindkét lehetőség funkcionális kiegészítése lehet a főtérnek vagy egy teljesen különálló területnek, amely a szoba fénypontja lesz, és örömet okoz a vendégeknek.

Nappali-stúdió

A nappali-stúdió egy szoba, a legtöbb esetben konyhával kombinálva, így egyfajta étkezőként is elhelyezhető. Ennek az elrendezésnek az az előnye mindig egy hangulatos helyen gyűjtheti össze a vendégeket, és nem hagyhatja el a szomszédos helyiséget frissítőkért és italokért. A hiányosságok között pedig megemlíthető egy esetleges összeférhetetlenség a tévé előtt pihenni vágyók és az ilyenkor főzéssel elfoglalt, felesleges zajt keltő emberek között.

Egy ilyen helyiség kényelmesebbé tételéhez át kell gondolni a munkakonyha, az étkezési terület és a rekreációs terület megfelelő elhatárolását.

És ha a második és a harmadik zóna harmonikusan kompatibilis, akkor az elsőnek szinte mindig zónázásra van szüksége.

Ehhez különféle bútorok használhatók, mint például polcos állványok vagy magas bárpultok, speciális függőleges redőnyök vagy díszfüggönyök, tolóajtós válaszfalak vagy gipszkarton szerkezetek és sok egyéb lehetőség.

Kívül, Javasoljuk, hogy az üdülőterület és a konyha bizonyos távolságra legyen egymástól, és ami a legjobb az egészben, a szoba különböző végein.

Ablak nélküli szoba

Gyakran előfordulnak olyan esetek, amikor a nappali megszervezéséhez szükséges helyiség meghatározásakor a választás olyan helyiségre esik, ahol nincsenek ablakok. Első pillantásra ez jelentős hátránynak tűnhet, hiszen a nappali napfény növeli a meghitt hangulatot, és mindig felvidít, de az ablakok hiánya más fontos árnyalatok figyelembevételével is hasznosítható.

Első lépésként például gondoskodni kell arról, hogy elegendő friss levegő legyen a helyiségben, különösen, ha az korlátozott és egy bejárattal rendelkezik.

A dolgok sokkal egyszerűbbek az ablak nélküli átjárható helyiségekkel, mivel huzat keletkezésével szellőztetnek, és nem lesz nehéz.

Kívül, napfény nélküli helyiségben a világítást jól meg kell szervezni, így szükség esetén intim hangulatot teremthetsz a szobában félhomályban vagy barátságos, kommunikációt elősegítő - teljes erős fénnyel.

Javasoljuk továbbá, hogy a szoba teljes belső terét a lehető legvilágosabbá tegye, világos részletekkel, hogy ablakok hiányában ne tűnjön sötétnek és komornak. A nappalinak biztonságérzetet és kikapcsolódást kell teremtenie, nem pedig szorongást. És ha sok szövetrészletet és párnát ad hozzá a bútorokhoz, akkor a szoba új színekkel ragyog, és kényelmesebb lesz.

A padláson

A padlást általában a ház legfelső emeletén lévő helyiségnek nevezik, amely a tetőtérhez tartozik, amelyet aktívan kihasználnak. A tetőtéri lakásokhoz köthetők a házak felső emeletein található többszintes lakások is, amelyek ablakai a tetőfelületben vannak. Vagyis a nappali fény mindig felülről jut be a helyiségbe, ami tagadhatatlan előny.

Az ablakok ilyen elrendezése sokkal több lehetőséget biztosít a nagy bútorok, például szekrények vagy edénytartók falak mentén történő elhelyezésére. Ezenkívül mindig lesz hely, ahol a belső teret stílusos eredeti képpel egészíthetjük ki, ami szintén pozitív hatással lesz az általános tervezési koncepcióra.

Általában az ilyen helyiségeknek csak egy ajtónyílása lehet a falban, vagy egyáltalán nem lehet, ha a szoba egy magánház legfelső emeletén található. Ebben az esetben a tetőtéri nappali bejárata közvetlenül a padlóban van.

Stílusos megoldások

A stílusirányok sokfélesége lehetővé teszi, hogy egy adott helyiséget bármilyen ízlési preferenciának megfelelően tervezzen, és a stílusok keverése lehetővé teszi egy igazán szokatlan és egyedi belső kialakítását. Nézzük meg közelebbről a nappali legnépszerűbb stilisztikai lehetőségeit.

A klasszikusok, amelyek soha nem veszítik el népszerűségüket, csak ebben a stílusban rejlenek jellegzetes vonásokkal. Számos igényes bútorelem, rengeteg kristály, ezüst és aranyozás, valamint a szobák oszlopos díszítése - mindez több fényt és luxust ad a klasszikus stílusnak.

Ezenkívül az ilyen belső bútorok attribútumait kecses virágdíszekkel és áttört faragványokkal lehet díszíteni, magát a belső teret pedig terjedelmes világítótestek, antik gyertyatartók és vastag függönyök egészítik ki.

A Provence stílus a nappaliban az, amire szüksége van egy hangulatos és meghitt sarok kialakításához. Számos természetes elem és természetes anyag segít a melegség és a nyugalom légkörének megteremtésében, a lágy árnyalatok pedig kifinomult megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek.

A kényelem hangulata mellett a frissesség és a romantika jegyei is megtalálhatók ebben a stílusban. Hasonló hatás érhető el a durva felületek, az elöregedett bútorok használatával, valamint a szövet, kötött és gyapjú elemek jelenlétével.

A nagy szabad tér és a minimális bútor jelenléte a loft stílus jellemzői, amely kissé lazán és merészen néz ki, ugyanakkor hihetetlenül stílusos és népszerű.

Ezt a stílusirányzatot durva dizájnelemek jellemzik, például téglafal vagy véletlenszerűen felvitt texturált vakolat. A megfelelő díszítőelemeket szokatlan alakú bútorok, eredeti festmények és fényképek, valamint különféle utcatáblák, plakátok és még útjelző táblák formájában is használják.

Szilárd és kifinomult angol stílusban Lehet, hogy nem teljesen alkalmas a nappali díszítésére, mivel a benne lévő bútorok összes jellemzője és anyaga kissé nehézkesnek tűnik, és vizuálisan nehezebbé teszi a teret.

Külön érdemes kiemelni a modern stílust, melynek jellemző vonása a praktikum és a kényelem. A bútorok minden tulajdonságának sokoldalúnak, kompaktnak és funkcionálisnak kell lennie.Ezenkívül a modern stílus kialakításánál a haszontalan kiegészítők használata a dekoráción kívül más cél nélkül nem megengedett.

Színösszeállítás

Néha meglehetősen nehéz eldönteni a színmegoldásokat a nappali belső kialakításában, mert fontos, hogy ne csak a kellemes árnyalatokat válasszuk ki, hanem azokat is helyesen kombináljuk egymással. Gyakran találhat színekkel túlterhelt belső tereket, vagy éppen ellenkezőleg, a világos részletek hiányát. Az ilyen problémák elkerülése érdekében ajánlott alaposan tanulmányozni ennek a kérdésnek az összes aspektusát.

Például szem előtt kell tartani azt a gazdag és sötétkék gazdagsága a belső térben meglehetősen ritka, és kissé vulgárisnak és ízléstelennek tűnik. De használva kék részletek dekorációként megfelelő és nagyon stílusos lesz.

Ez az árnyalat jól illeszkedik a fehér, szürke, kék és más hideg világos színekhez.

Lila árnyalatú egy ilyen helyiség belsejében két változatban is bemutatható - telített fényes vagy halvány és finom. És ha az első lehetőséget elsősorban a bútorok bemutatásában használják, akkor a második a szoba kialakításának fő árnyalatává válhat. Ezen kívül ezeken a színeken kívül a lila tónus is tökéletes.

A nappali belsejében a barna árnyalatok meglehetősen gyakoriak, legyen szó sötét tónusokról vagy világosabbról és lágyabbról... A bútorattribútumokat vagy padlóburkolatokat általában sötét színekkel díszítik, míg a világosakat mennyezet- és falburkolatként, valamint kis szövetkiegészítőként használják.

Nagyon népszerű pasztell árnyalatok belsőépítészetben, főleg ha púderes, vaníliás, lágy halványkék és világos mentolos árnyalatokról van szó. Ezeket a virágokat leggyakrabban falak, párnák vagy gyönyörű terítők és szalvéták díszítésére használják az asztalon. Az ilyen nappalik nagyon szelídek és igazán hangulatosak.

Nagyon lenyűgözőnek tűnik pisztácia árnyalat a helyiségek kialakításában, minden előnyét hangsúlyozva. Ezenkívül ez a hang univerzális, és szervesen kombinálható sötét és világos padlóval. De egy szoba kitöltésekor kerülje az élénk agresszív színű bútorok kiválasztását, mivel ebben az esetben a belső tér tarka és nem kényelmes lesz.

Padló, fal és mennyezet burkolat

Amikor egy szoba díszítéséről van szó, rendkívül óvatosnak és szelektívnek kell lennie. Nemcsak a nappali megjelenése közvetlenül függ a felhasznált anyagoktól, hanem a helyiség élettartama, valamint az eredeti megjelenés megőrzése is. Ezenkívül a tér funkcionalitása bizonyos árnyalatoktól is függ.

Például nem csak a bejárat helye játszik fontos szerepet, hanem az is, hogy az ajtó milyen irányba nyílik és csukódik.

Ha ajtókönyvet vagy más olyan opciót használ, amely csúszómechanizmussal rendelkezik, akkor annak mozgási iránya nem számít, és a hagyományos ajtólap beszerelésekor úgy kell elkészíteni, hogy a belső hely megtakarítása érdekében kifelé nyíljon.

Függetlenül attól, hogy az ajtónyílásnak van-e ajtó, vagy anélkül van berendezve, minden esetben ennek megfelelően kell díszíteni. És ha egy vászon jelenlétében elegendő gyönyörű lejtő lesz, akkor az ajtó nélküli nyílás teret ad a tervezési képzelet repülésének. A nyílás vakolattal vagy tapétával ragasztható, akkor nem fog feltűnni, hanem díszíthető egy gyönyörű ívvel, faragott elemekkel vagy egy kis polcokkal ellátott termékkel a nagyobb funkcionalitás érdekében.

Egy ilyen szoba falainak díszítésére nem használható nedvességálló bevonatok, mivel a nappali ritkán találkozik a folyadék bejutásának problémájával. Tökéletesen illeszkedik minőségi tapéta, fa falpanel vagy díszvakolat, amellyel texturált textúrát hozhat létre a falon.Ezen kívül nagyon gyakran használják festékek és lakkok és fotókollázsok.

Padlóburkolatnak tökéletes laminált vagy parkettaamelyek elég erősek. Megengedett a linóleum és a szőnyeg használata kis halmokkal is, mivel a hosszú szálak összegabalyodhatnak és gördülhetnek. Nincs kizárva és kerámia csempe, főleg azoknak a házában, akik szeretnek egy vízipipa mellett zajos társaságban tölteni az estét.

Ami a mennyezet kialakítását illeti, itt szabad utat engedhet a képzeletnek, és mérlegelhet minden lehetőséget. Lehet tapéta, festhető csempe, egyszerű kikészítés színező anyagokkal, függő szerkezetek vagy sztreccs szövetek, és a kivitel is ugyanaz dekoratív vakolat.

Világítás

A csarnok terében a világítás megszervezésénél több árnyalatot is figyelembe kell venni.

 • Központi világítás akkor lesz a helyén, ha a fő bútorjellemzők a szoba közepén helyezkednek el, és a fő időtöltési hely koncentrálódik.
 • Ha több szék is van a helyiségben, ajánlatos ezek mellé elhelyezni kiegészítő fényforrás. Például falikarokat vagy elegáns állólámpákat.
 • Egyes esetekben használják LED színes csíkok, a mennyezeti térben a párkány mentén vagy más helyeken található. A színes világítás feldobja a légkört, és megfelelő légkört teremt egy zajos estéhez a barátokkal.
 • Használata engedélyezett háttérvilágítású szekrények vagy polcok, melynek köszönhetően meghitt alkonyati hangulatot teremthetsz egy romantikus környezethez.
 • Szintén elég gyakori spot mennyezeti világítás... Például kis kör alakú lámpák, amelyek bizonyos bútorok vagy nappali részek felett helyezkednek el, amelyek külön kapcsolóval rendelkeznek, és egymástól függetlenül működhetnek.

  Érdemes azt is megjegyezni, hogy a világítás megszervezésénél gyakran használnak a helyiség különböző végein elhelyezett kapcsolókat, így bármikor be- vagy kikapcsolhatja a világítótestek bármely részét.

  Bútorok elrendezése

  A bútorok elrendezése nagyon fontos szerepet játszik bármely helyiség kialakításában, mivel ebben a folyamatban javíthatja ki a szoba tökéletlenségeit, figyelembe véve az előnyöket, és játszhat a térrel, hogy megváltoztassa annak látványát. észlelés.

  Ahogy korábban elhangzott, A bútorattribútumok tágas nappaliban való elhelyezésének legsikeresebb módja a kárpitozott bútorok és szekrények központi elrendezése a szoba kerülete mentén. Egy ilyen elrendezéssel vizuálisan zónázhatja a teret anélkül, hogy további részleteket használna, mivel maga a bútor is ilyen részlet lesz.

  Továbbá, ha van szabad hely, akkor a kanapék és fotelek elhelyezhetők "P" betű alakjában, és egy kis dohányzóasztal helyezhető el a közepén, amelyre mindig felteheti a filmes estére szánt italokat és harapnivalókat. .

  Segítenek kijavítani a tér tökéletlenségeit, és kissé vizuálisan megnövelik a sarokszekrényeket a dolgokhoz vagy az edényekhez. Az oldallap nélküli modellek különösen népszerűek, de gyakran kevésbé tűnnek tágasnak, bár az ilyen termékek mélysége mást sugall. Az ilyen bútorattribútumok, amelyeket a nappali legalább két sarkába telepítenek, lágyabbá teszik a körvonalait, és nem foglalnak túl sok helyet.

  Ha nem tervezi megtölteni a helyiséget nagy mennyiségű bútorral, de tárolóhelyre továbbra is szükség van, akkor ajánlatos egy alacsony, de hosszú szekrényt beszerezni, amely a fal mentén helyezkedik el, valamint fali szekrényeket vagy polcokat.

  A szekrényre tetszőleges méretű TV helyezhető, a szekrények, polcok pedig edények vagy dísztárgyak tárolására alkalmasak.

  Ezenkívül a puha puffok és a kis funkcionális komódok tökéletesen illeszkednek egy ilyen helyiség keretébe.

  Dekoráció

  A dekoratív elemek minden helyiség belsejében csak előnyt jelentenek, ha ésszerű mennyiségben használják és a belső tér stílusát és az általános elképzelést figyelembe véve választják ki.

  Például egy fényes virágcsokor a fehér tónusú, élénk részletekkel díszített belső tér fénypontja lesz, de egy pasztell és meztelen árnyalatú helyiségben igénytelennek és nem megfelelőnek tűnik. Érdemes megjegyezni, hogy a virágok gyakran díszítik a helyiséget, legyen szó élő növényekről, cserepes növényekről vagy mesterséges termékekről.

  Kiegészítőként gyakran használnak kis vázákat és nagyobb padlómodelleket, gyertyatartókat, gyönyörű figurákat, sőt órákat is. Ezek az elemek ugyanolyan stílusúak lehetnek, mint az általános belső tér, vagy teljesen semlegesek, ami sokoldalúvá teszi őket bármely helyiségben.

  Meglehetősen szokatlan nappali dekoráció lehet akvárium. Bár különleges gondozásra és bizonyos fogva tartási feltételekre van szüksége, még mindig megéri a pénzt és az erőfeszítést. A helyzet az, hogy az akváriummal és lakóival rendelkező szoba élénkebb lesz, és a halak megfigyelése segít megnyugodni és pihenni egy nehéz munkanap után.

  Emellett nagyon gyakran dekorációs elemként használnak takarókat, ágytakarókat, puha párnákat és textil dekorációkat.

  Hogyan kell zónázni?

  Nagyon gyakran előfordulhat, hogy egy teret zónázni kell, ha a szobák szomszédosak, vagy egy helyiségnek több funkciót kell ellátnia. A legszembetűnőbb példák a nappalival kombinált konyhák, vagy a kis szobák, amelyeknek kombinálniuk kell a vendéget és a hálószobát.

  A gipszkarton válaszfalak vagy a kis bútorállványok segítenek elválasztani a konyhát az előszoba terétől. Ne építsen túl terjedelmes szerkezeteket, mivel ezek negatívan befolyásolják a teljes helyet.

  Elegendő lesz a legfeljebb másfél méter magas elem, amely világítással és polcokkal is felszerelhető.

  A függönyök zónázáshoz használhatók. Ezen túlmenően ilyen célokra alkalmasak mind a közönséges kétoldalas vásznak, mind a gyöngyökből álló láncokon lévő termékek, valamint a függőleges emelőszerkezettel rendelkező római modellek. És ha az első két lehetőséget arra használjuk, hogy teljesen lezárjuk az egyik zónát a másikból, akkor a római redőnyök válaszfal funkciót töltenek be, és csak részben osztják fel a teret.

  A teret zónákra is feloszthatja akváriummal ellátott állvány használata, nagy állvány virágcserepekhez, valamint dekoratív faragott válaszfalak segítségével. Ezen lehetőségek bármelyike ​​nem csak a zónák elhatárolása, hanem egy nagyon hatékony dekoráció is.

  Mit kell figyelembe venni egy tervezési projekt kidolgozásakor?

  Mielőtt folytatná a nappali belső projektjének részletesebb kidolgozását, számos fontos árnyalatot figyelembe kell venni. Például a helyiségek méretének és formájának egyedi jellemzői, amelyek teljesen kizárják a kész elrendezések használatát, és egy új, egyedi kialakítás létrehozását jelentik, amely alkalmas egy adott helyiségre.

  Ha nem bízik képességeiben, és kételkedik abban, hogy képes lesz a legapróbb részletekig átgondolni a belső teret, és megvalósítani terveit, javasoljuk, hogy kérje a tervezők és a helyiségek felújításával foglalkozó cég segítségét. . A tervezési ötletek néha meglehetősen nem szabványosak, ezért csak szakemberek tudják életre kelteni őket.

  Ha igazán elit drága enteriőrt szeretne látni nappalijában, akkor a megfelelő prémium anyagokat használja, amelyek nem csak jellegzetes megjelenésűek, hanem kiváló minőségűek és tartósak is, ami azt jelenti, hogy sokkal tovább tartanak. mint az olcsóbbak.analógok.

  Ha a cél a megtakarítások maximalizálása és egy költségvetésibb tervezési lehetőség létrehozása, akkor ajánlatos olcsóbb befejező anyagokat és bútortulajdonságokat választani, valamint néhány trükkhöz folyamodni.

  Például a szoba minimalizmus stílusban történő kialakítása, amely megmenti Önt a felesleges kiegészítők használatától, és ezáltal a felesleges kiadásoktól.

  A vidéki házak nappaliinak előnye az az építkezés során beállíthatja a helyiség kívánt formáját és paramétereit. A lakás helyiségeivel minden sokkal bonyolultabb, mivel a panel- és téglaházakban gyakran tilos a falak szétszerelése a tér növelése érdekében. Másképpen kell majd cselekednünk, és a tervezési trükkök miatt tágasabbá tenni a csarnokot.

  Megfontolhatja a lehetőséget is kis pódium építésével, amelyen lesz egy rekreációs terület vagy egy lakomára alkalmas hely. De ebben az esetben ügyelnie kell arra, hogy a dobogó ne foglaljon túl sok helyet, és ne akadályozza a szabad mozgást a helyiségben.

  Ötletek és tippek

  Nos, hogy a nappali belseje felhívja magára a figyelmet és meglepje barátait, ajánlatos megfogadni néhány szakember tanácsát és szokatlan ötletét.

  • Annak érdekében, hogy a szoba világosabbnak és tágasabbnak tűnjön, használhat fényes feszített mennyezeti vásznat. A legjobb, ha semleges fehér színben tartjuk, mivel más árnyalatok nem biztos, hogy ezt a hatást keltik.
  • Ha a szoba helye megengedi, ajánlott U-alakú, díszített háttámlájú kanapé vásárlása, amely jól elhelyezhető a szoba közepén. Ez a modell sokkal több embert tud elhelyezni, mint egy egyszerű kanapé további székekkel.
  • A stílusos belső terekben ritkán van monokromatikus falkialakítás, leggyakrabban semleges tapéták és vásznak kombinációja érdekes díszítéssel és mintával.
  • A szoba funkcionálisabbá tétele érdekében felvehet egy kanapét. Ebben az esetben a későn ébredő vendégek kényelmesen aludhatnak.
  • Ha üres helyet kell kitöltenie a falakon, javasoljuk, hogy normál vagy moduláris festményeket használjon, semleges mintázattal, amelyek minden családtagjának tetszeni fognak. Általában az ilyen képek harmonikusan illeszkednek a belső térbe, és nem unatkoznak sokáig.
  • Ezenkívül a tervezők nem javasolják, hogy a dekorációhoz túl világos nyomatú textíliákat válasszanak, mert hamarosan meg akarja változtatni. Kiváló választás a semleges színű, minta nélküli termékek.

  Példák a jó tervezésre

  A nappali kifinomult stílusa szelíd pasztell színekben a gyengéd és érzékeny természetet vonzóvá teszi. A puha, kényelmes kanapé egyfajta határvonal a relaxációs rész és az étkező között.

  A nagy U-alakú kanapé tökéletesen illeszkedik a nappali belsejébe a szürke és barna tompa tónusaiban. A kompozíciót szokatlan részletek egészítik ki - egy eredeti dohányzóasztal és egy hintaszék.

  Feltűnő példa a konyha és a lakótér zónáira, gipszkarton válaszfallal, beépített TV-vel. A belső tér semleges, világos színekkel díszített, és néhány élénk részlettel kiegészítve, ami még eredetibbet ad.

  Egy gyönyörű minimalista nappaliban nincsenek szükségtelen részletek, és kissé üresnek tűnhet, ha nem lennének fényes részletek a párnák és festmények formájában. A két kanapé között elhelyezkedő nagyméretű dohányzóasztal átlátszó üvegfelülettel rendelkezik, így ideális ebben a beállításban.

  A nappali kialakításának fő titkait lásd alább.

  nincs hozzászólás

  Divat

  a szépség

  Ház